Igrač koji vraća osmijeh na lice
0

Ibrahimović: City mora Balotelliju pokazati ljubav ako želi zadržati titulu

Klix.ba
Ibrahimović i Balotelli dok su igrali u Interu
Ibrahimović i Balotelli dok su igrali u Interu
Poznati nogometni buntovnik Zlatan Ibrahimović odlučio je dati nekoliko savjeta Manchester Cityju kako da se ponašaju prema Mariju Balotelliju, koji također slovi za lošeg dečka.

Činilo se da će Balotelli krenuti u pravom smjeru nakon Evropskog nogometnog prvenstva, ali od tada je samo nazadovao i novinske stupce punio zbog loših igara i još goreg ponašanja.

Cityjevi fanovi su počeli gubiti strpljenje s Balotellijem, a Ibrahimović, koji je s Balotellijem igrao u Interu od 2007. do 2009. godine, misli da menadžer Građana Roberto Mancini mora biti uporniji i obazriviji prema talentiranom napadaču.

"Ako ste se ikada družili s Marijem, onda ga morate voljeti. Iako nije igrač kojeg je lako trenirati, svi njegovi bivši treneri će vam reći da kad radite s njim uvijek imate osmijeh na licu", kazao je Ibrahimović.

Švedski napadač vjeruje da Balotelli može inspirirati City da nadoknadi sedam poena zaostatka za trenutno vodećim Manchester Unitedom u Premierligi.

"Ako bilo koji igrač može zadržati naslov prvaka na Etihadu, onda je to Mario. Od svih igrača Cityja, on je najsposobniji", kazao je Ibrahimović i dodao da je Talijan poseban igrač koji ima poseban talent.

"Kad Mario igra onako kako zna, onda se svaki klub na svijetu treba plašiti", dodao je Ibrahimović.

Švedski golgeter je otkrio da je, dok je s Balotellijem igrao u Interu, za vrijeme dok je Mancini bio na klupi talijanskog kluba, "podučavao" Roberta kako da se ponaša prema njemu.

"Roberto treba znati da iz Marija može izvući najbolje samo ako mu pruži ljubav. On će na to najbolje reagirati", zaključio je Ibrahimović.