Nogomet
0

Ibrahimović 10. put izabran za najboljeg švedskog fudbalera

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Fudbalski as Paris Saint Germaina Zlatan Ibrahimović izabran je za najboljeg fudbalera Švedske protekle godine, što mu je jubilarno deseto takvo priznanje u zemlji u čijoj reprezentativnoj selekciji nosi kapitensku traku.

Gala dodjele nagrada najboljim fudbalerima Švedske održana je sinoć u Global Areni u Stockholmu, a Ibrahimović je izjavio da je sretan zbog prestižnog priznanja "Zlatne lopte Švedske" i dodao da velika zasluga za njegove uspjehe pripada njegovoj porodici.

Podsjetivši da će selekcija Švedske uskoro igrati dvomeč baraža protiv Danske za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, Ibrahimović je kazao da očekuje pobjedu i plasman na EURO.

Veliki razlog za zadovoljstvo imao je i golman turskog tima Kasimpasa Andreas Isaksson, koji je također deseti put osvojio priznanje za najboljeg švedskog golmana godine.

I Isaksson je kazao da je ponosan zbog novog priznanja u svojoj domovini, ali i on je dodao da će pravo slavlje odložiti nakon predstojećih mečeva protiv Danske i da će slaviti tek kada Švedska reprezentacija izbori kartu za nastup na smotri najboljih selekcija Evrope u Francuskoj.

Nagradu "Zlatna kopačka Švedske", koja se dodjeljuje golgeteru, dobio je još jedan naturalizirani švedski reprezentativac Emir Kujović.

Kujović je najbolji strijelac Super lige Švedske sa postignutim 21 golom u dresu aktuelnog prvaka Norrkopinga, a prilikom preuzimanja nagrade je kazao da je sretan i zbog poziva u švedski nacionalni tim.