Nogomet
0

Ibrahim Šehić sa Karabakhom u grupnoj fazi Evropske lige

Piše: A. M.
S utakmice Krasnodar – Real Sociedad (Foto: EPA)
S utakmice Krasnodar – Real Sociedad (Foto: EPA)
Osim utakmice Sarajeva i Borussije M'gladbach večeras je na programu bilo još 30 susreta u okviru play-offa Evropske lige.

Od klubova iz regiona prvi su na teren istrčali fudbaleri Partizana i Rijeke. I jedni i drugi uspješno su apsolvirali play-off i ostvarili plasman u grupnu fazu ovog takmičenja.

Partizan je kao gost porazio Neftci iz Bakua rezultatom 2:1. Crno – bijeli su u vodstvo došli pogotkom Skuletića, izjednačio je Wobay, da bi Skuletić svojim drugim pogotkom u sudijskoj nadoknadi ovjerio plasman u grupnu fazu.

Rijeka je rezultatom 3:0 apsolvirala Sherif Tiraspol. Morreira je pogodio vlastitu mrežu za vodstvo Rijeke, povisio je sjajni Kramarić, a tačku na i stavio je Moises pola sata prije kraja. Moises je pogodak postigao nakon asistencije našeg internacionalca Zorana Kvržića.

Kvržić je ušao u 54. minutu, a drugi bh. internacionalac Damir Zlomislić u 68. minutu.

Splitski Hajduk u fantastičnoj atmosferi na Poljudu nije uspio postići pogodak protiv Dnipra koji bi donio plasman u grupnu fazu, pa su se na kraju radovali Ukrajinci.

Avdija Vršajević igrao je svih 90 minuta u timu Hajduka, dok je Tino Sven Sušić zamijenjen šest minuta prije kraja.

Ruch je porazom 1:0 poražen od ukrajinskog Metalista, a Senad Karahmet nije konkurisao za tim.

Veliko iznenađenje priredio je Karabakh na gostovanju kod Twentea. Nakon azerbejdžanskih 0:0, tim Ibrahima Šehića remizirao je uz postignuti pogodak i izborio nastup u grupnoj fazi. Šehić je stajao na golu tokom cijelog meča.

Evropska liga, play-off, rezultati:

Lokomotiv Moskva – Apollon 1:4 Krasnodar – Real Sociedad 3:0 Metalist – Ruch 1:0 Neftci – Partizan 1:2 Omonia – Dinamo Moskva 1:2

PAOK – Zimbru 4:0 Astra – Lyon 0:1 Rostov – Trabzonspor 0:0 Hajduk – Dnjipro 0:0 Sheriff Tiraspol – Rijeka 0:3 Soligorsk – PSV 0:2 Maccabi Tel Aviv – Asteras 3:1 Twente – Karabakh 1:1 Feyenoord – Zorya 4:3 Midtjyilland – Panathinaikos 1:2