Pred 70.000 ljudi
1

Ibiševićeva Hertha golom u 94. minuti ispala iz Bundeslige

D. P.
Tužan dan za sve navijače ovog kluba (Foto: Twitter)
Tužan dan za sve navijače ovog kluba (Foto: Twitter)
Miljenik berlinske sportske javnosti, nogometni klub Hertha, ispala je nakon 10 godina iz Bundeslige uz tužan rasplet utakmice protiv Bochuma.

Hertha je mogla uhvatiti posljednji voz za opstanak u Bundesligi protiv direktnog konkurenta za opstanak, ekipe Bochuma. Međutim, nakon lude završnice, susret je završen rezultatom 1:1, što znači da ekipa iz Berlina seli u niži rang.

Domaćin je golom Lucasa Tousarta imao prednost od 63. minute. Taj gol održavao je ekipu Herthe u životu i misli su bile okrenute posljednjem kolu, gdje bi se mogao izboriti opstanak.

No, u posljednjim trenucima pravi šok na Olympiastadionu u Berlinu. Kevin Schlotterbeck je pogodio nakon kornera, što je izazvalo muk više od 70.000 navijača na krcatom stadionu.

Uslijedili su tužni trenuci za jedne od najvjernijih fanova koji su tokom cijele sezone punili tribine i predstavljali snagu tima. Međutim, ekipa nije opstala u društvu najboljih.

To znači da će u popularnu Cvajtu, nažalost, i naš Vedad Ibišević. Legendarni bh. napadač je trener u stručnom štabu berlinskog tima.

Tabela: