Nogomet
14

Ibiševićev zastupnik: Prava ponuda za Vedada još uvijek nije stigla

Klix.ba
Vedad Ibišević i Daniel Ginczek
Vedad Ibišević i Daniel Ginczek
Nekada je bilo gotovo nemoguće zamisliti tim Stuttgarta bez Vedada Ibiševića.

Reprezentativac BiH predvodio je napad Švaba, s izuzetkom perioda kada je trener bio Huub Stevens. Odlaskom holandskog stručnjaka i dolaskom Alexandrea Zornigera situacija se makar zasad nije promijenila.

Novi trener nedavno je izjavio kako Ibišević u ovom trenutku nije u prvom planu, što je bio dobar povod da mediji u Njemačkoj počnu špekulisati gdje bi Vedad mogao nastaviti karijeru.

“Bez obzira na to da li u Stuttgartu ili nekom drugom klubu, Ibišević u narednoj sezoni želi igrati”, rekao je Vedadov zastupnik Andreas Sadlo za njemački Bild.

Nekoliko klubova se tokom ljeta vezalo uz ime Vedada Ibiševića, ali prema tvrdnji Sadla prava ponuda još uvijek nije uslijedila.

“Pisalo se o Konyasporu, Bursasporu, Levanteu i Bologni, ali sve su to bile tek glasine. Zasad konkretnu ponudu nismo dobili”, dodao je Sadlo koji nije isključio mogućnost novih špekulacija u narednim danima koje će se ticati Ibiševića.

Sadlo je potvrdio da je bh. reprezentativac mogao otići u Dubai i Kinu, što je bez obzira na veliki novac Vedad odbio.

“Ibišević želi još nekoliko godina igrati na najvišem nivou, zbog čega su te ponude glatko odbijene. Spreman je za novu sezonu, ambiciozan je i želi pokazati da ima mjesta u timu Stuttgarta”, dodao je Sadlo.