Legendarni golgeter
217

Ibišević: Volio bih se vratiti u reprezentaciju, to mi je uvijek bilo najdraže

H. H.
Arhiv (Foto: E. M./Klix.ba)
Arhiv (Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometaš Schalkea 04 Vedad Ibišević u razgovoru za njemački portal t-online.de otkrio je da bi se jednog dana volio vratiti u reprezentaciju BiH.

Popularni Vedator oprostio se od nacionalne selekcije u novembru 2017. godine, a ostao je upamćen kao strijelac nekih od najvažnijih golova za Zmajeve.

Pamti se pogodak Litvaniji koji je našu reprezentaciju odveo na Mundijal u Brazilu 2014. godine, te gol Argentini koji je bio prvi u historiji BiH na jednom velikom takmičenju.

"Volio bih se jednog dana vratiti u reprezentaciju, u bilo kojem svojstvu. To mi je uvijek bilo najdraže i najvažnije u karijeri. Preživio sam rat sa porodicom i napustio domovinu da bih se potom vratio kao nogometaš, obradovavši navijače Bosne i Hercegovine važnim golovima. Činjenica da sam postigao ta dva gola čini me ponosnijim od bilo čega drugog u mojoj karijeri. Ne postoji klub i novac na svijetu za koje bih zamijenio te trenutke koje sam proživio s reprezentacijom", rekao je Ibišević, a kompletan intervju možete pročitati ovdje.

Ibišević je ovoga ljeta kao slobodan igrač pojačao Schalke 04, a prethodno je igrao za Herthu, Stuttgart, Hoffenheim, Aaachen, Dijon, PSG, Chicago Fire i St. Louis.

U dresu s državnim grbom 36-godišnji napadač nastupio je 83 puta i postigao je 28 golova.