Bundesliga
31

Ibišević s Herthom izvukao bod u Leipzigu, Hoffenheim siguran protiv Kölna

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši RB Leipziga i Herthe podijelili su bodove na Red Bull Areni u okviru 28. kola Bundeslige odigravši neriješeno 2:2. Oba kluba su tako nastavili niz bez poraza nakon povratka nogometa poslije pandemije koronavirusa.

Gosti su u vodstvo došli već u devetoj minuti preko Grujića, ali je Leipzig uspio izjednačiti u 24. minuti. Strijelac je bio Klostermann, a 1:1 je bio i rezultat prvog poluvremena.

Domaći su se našli u velikim problemima u 63. minuti kada je Halstenberg zaradio drugi žuti karton pa su do kraja meča igrali s igračem manje. Međutim, samo pet minuta kasnije dolaze do preokreta golom Schicka.

Hertha do boda dolazi osam minuta prije kraja meča kada je Piatek pogodio iz penala. Bivši bh. reprezentativac Vedad Ibišević je kao kapiten predvodio Herthu do 78. minute.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Hoffenheim je stigao do lagane pobjede protiv Kölna rezultatom 3:1. Dvostruki strijelac bio je Baumgartner, Zuber je postigao treći pogodak, a počasni za Köln bio je djelo Kainza. Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić nije ulazio u igru u redovima domaćeg tima.

Fortuna je nakon velikog preokreta savladala Schalke 2:1, dok su Augsburg i Paderborn (0:0) te Union Berlin i Mainz (1:1) podijelili bodove.

Tabela: