Giovane Elber
0

'Ibišević ne može oboriti rekord Gerda Mullera'

Sarajevo-x.com
Bivši igrač Stuttgarta i Bayerna, proslavljeni Giovane Elber, skeptičan je oko postavljanja rekorda u broju postignutih zgoditaka našeg fudbalskog reprezentativca Vedada Ibiševića u njemačkoj Bundesligi, prenose britanski sportski mediji.

Elber misli da Ibišević ne može nadmašiti rekord Gerda Mullera koji je u zimskoj sezoni davne 1971. /1972. godine postigao nevjerovatnih 40 golova u Bunedsligi.

Elber, također strijelac mnogih golova Bundeslige, smatra da Ibišević ima talenta s obzirom na to da je u 17 utakmica postigao 18 golova, ali da nije ni blizu rekorda Gerda Mullera.

'Ovo je velik zalogaj za Ibiševića koji jeste startao dobro, ali ne mora značiti da će tako i završiti sezonu. Teško će srušiti stare rekorde', dodao je Elber.

Brazilac je također priznao da nikad nije čuo za našeg reprezentativca prije trenutnih uspjeha, ali da sad cijela Evropa i Južna Amerika zna za Hoffenheim zahvaljujući upravo Vedadu Ibiševiću.

'Ibišević, Demba Ba i Chinedu Obasi su temelj Hoffenheima za koje se donedavno nije znalo. To su sad prva tri igrača Bundeslige', zaključio je Elber.