Nogomet
146

Ibišević: Nakon ovakvih utakmica se uživa; Medunjanin: Borili smo se za svaki metar

Piše: N. J.
Medunjanin i Ibišević sa Begovićem (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Po jedan gol u sjajnoj večerašnjoj pobjedi nogometne reprezentacije BiH u Rigi protiv Latvije postigli su Vedad Ibišević i Haris Medunjanin, s tim da je ovaj drugi poslao projektil sa 25 metara u rašlje latvijskog gola.

Obojica su, naravno, bili presretni i zbog toga što su se upisali u strijelce, ali puno više zbog uvjerljive i veoma važne pobjede našeg nacionalnog tima. "Uvijek mi je drago dati gol, ali je naravno puno važnije da je ekipa slavila pobjedu", rekao je Ibišević, kojem je večerašnji gol bio 17. za reprezentaciju BiH.

Medunjanin je istakao da su svi u bh. timu odigrali sjajno. "Borili smo se za svaki metar i kada je bilo 0:0 samo smo čekali kada ćemo postići taj vodeći gol", kazao je Medunjanin.

Ibišević je dodao da se poslije ovakvih utakmica uvijek uživa te se nada da će bh. reprezentacija nastaviti u pobjedničkom ritmu i plasirati se na Svjetsko prvenstvo u Brazil iduće godine.

"Kada smo na svome nivou nijedna reprezentacija, pa ni Slovačka, sa kojom igramo naredne mečeve u kvalifikacijama, ne može nam praviti probleme. Imamo veliku šansu da se plasiramo na SP i nadam se da ćemo ovaj put uspjeti", zaključio je Medunjanin.