Hoffenheim
0

Ibišević je upao u krizu

Totalsport
Vedad Ibišević (Foto: Reuters)
Vedad Ibišević (Foto: Reuters)
Zabrinutost formom svog bosanskohercegovačkog napadača Vedada Ibiševića izrazili su trener nogometaša Hoffenheima Ralf Rangnick odnosno sportski direktor Jan Schindelmeiser.

"Nažalost, Vedad nastavlja s igrama daleko ispod njegovih mogućnosti", rekao je Schindelmeiser u izjavi koju prenosi Kicker u svom printanom izdanju.

Na njega se nadovezuje i mišljenje trenera Ralfa Rangnicka: "Vedad komplikuje. Prečesto pokušava u igri izvesti nešto posebno.

Kickerov izvještač opaža da 25-godišnji Bosanac ne primjećuje bolje postavljene saigrače i da prelako gubi duele, te da mu manjka robusnosti, dinamike i brzine.

"Ne vidim se baš tako lošim, ali ne mogu reći da sam zadovoljan vlastitim igrama", priznao je Ibišević, koji je briljirao prije godinu dana u prvom dijelu prvenstva zabivši 18 golova u 17 utakmica; posljednji je gol ove sezone zabio u 13. kolu prvenstva, pri gostujućoj pobjedi kod Kölna 4-0.

Kako su povrijeđeni ili bolesni njegovi rivali za napadačku poziciju (Obasi, Prince Tagoe i Ba), Ibišević vrlo vjerovatno neće seliti na klupu. Iskreni je razgovor s njim svejedno najavio trener Rangnick: Pokušat ćemo mu radom na treninzima uliti više samopouzdanja i gladi za uspjehom!"