Remi na Allianz Areni
81

Ibišević glavni "krivac" za veliki Bayernov kiks na startu prvenstva

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Bayerna i Herthe podijelili su bodove na Allianz Areni u okviru prvog kola Bundeslige odigravši neriješeno 2:2, a svoju noć imao je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević.

No, krenimo redom. Nakon što nije bilo uzbuđenja u prvoj polovini prvog poluvremena, Lewandowski je na asistenciju Gnabryja u 24. minuti doveo Bayern u vodstvo.

Samo četiri minute kasnije se činilo je da Mittelstadt igrao rukom u šesnaestercu, ali je sudija pokazao da nema penala, što je očito dalo motiva gostima.

Tako je u 36. minuti Lukebakio uputio snažan udarac iz daljine, lopta je pogodila Ibiševića u leđa, prevarila golmana i završila u mreži za 1:1.

Samo što su se domaći oporavili od šoka, uslijedio je novi. Raspoloženi Ibišević je fenomenalno uposlio Grujića, koji sigurno matira golmana i donosi preokret za ekipu iz Berlina.

Krenuo je Bayern silovito u nastavku. Jarstein je prvo odbranio udarce Tolissa i Gnabryja, a u 58. minuti Lewandowski je pao u šesnaestercu nakon jednog duela. Sudija je otišao do VAR monitora i odlučio da će biti penal. Lewandowski je bio siguran za, ispostavit će se, konačnih 2:2. Bayern je tako već na startu prvenstva napravio veliki kiks te trenera Niku Kovača očito čeka težak posao u nastavku sezone.

Inače, Ibišević je za gostujuću ekipu igrao do 63. minute kada je umjesto njega ušao Esswin.