Bundesliga
56

Ibišević dvostruki strijelac u pobjedi Herthe, remi Hoffenheima i Dortmunda

Piše: K. H.
Wolfsburg - Freiburg (Foto: EPA-EFE)
Bh. nogometaš Vedad Ibišević postigao je dva pogotka u pobjedi berlinske Herthe protiv Borussije M'gladbach (4:2) u meču 4. kola Bundeslige, dok je derbi između Hoffenheima i Borussije Dortmund završen bez pobjednika.

Na Olimpijskom stadionu u Berlinu gosti su u vodstvo stigli u 29. minuti kada Hazard s bijele tačke pogađa za 0:1, ali samo dvije minute nakon toga Vedad Ibišević glavom pogađa i vraća stvari na početak.

Tri minute nakon pogotka Ibiševića, Lazaro pogađa za 2:1 i tako donosi potpuni preokret svojoj ekipi. Igrala se 63. minuta kada je Ibišević na asistenciju Kaloua pogodio za 3:1, a nadu gostima vratio je Plea u 67. minuti. Ipak, konačnih 4:2 postavio je Duda u 73. minuti.

U derbiju 4. kola Hoffenheim i Borussija Dortmund odigrali su meč bez pobjednika, a konačni rezultat glasio je 1:1. Domaći su u vodstvo stigli u 44. minuti kada Joelinton pogađa za 1:0, a kada je Diallo u 76. minuti dobio crveni karton, činilo se da će Dortmund doživjeti poraz. Ipak, Pulišić u 84. minuti pogađa i donosi vrijedan bod svojoj ekipi.

Wolfsburg je na svom poražen od Freiburga rezultatom 3:1, dok je vrijednu gostujuću pobjedu upisala i ekipa Werdera iz Bremena koja je sa 3:2 porazila Augsburg. Trijum na domaćem terenu upisao je Nurnberg koji je sa sigurnih 2:0 pobijedio Hannover.