Novi Plemić
24

Ibanez predstavljen u Mostaru: Uzeo broj u Zrinjskom kao u Boca Juniorsima

R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Argentinski nogometaš Luis Ibanez predstavljen je kao novi igrač Zrinjskog iz Mostara. Na konferenciji za medije u Mostaru kazano je da je ovaj bivši igrač Dinama i Crvene Zvezde potpisao dvogodišnji ugovor, a da motiv dolaska u Premijer ligu nije novac.

Popularni Lucho kazao je da što prije želi istrčati na teren i davati kao što je to bilo i u ranijim klubovima, sve od sebe.

"Došao sam da osvojimo titulu i da napravimo nešto u Evropi", kazao je Ibanez na početku.

Ibanez s glasnogovornikom Pandžom (Foto: R. D./Klix.ba)
Ibanez s glasnogovornikom Pandžom (Foto: R. D./Klix.ba)

Argentinac je već ranije dva puta s Dinamom bio u Mostaru, kaže da je grad lijep te da jedva čeka pronalazak stana koji će mu omogućiti dolazak žene i djece.

Zadnjih dana spekuliralo se kako je to jedan naš klub doveo igrača koji je u Turskoj zarađivao između milion i pola miliona eura po sezoni. Kazano je kako su Ibanezovi motivi isključivo sportski.

"Ja sam finansije za život osigurao već ranije, moj motiv je povratak igri i pobjeđivanju", izjavio je.

Ibanez je odabrao broj 28, isti koji je nosio i u svom debitanskom nastupu za legendarne Boca Juniorse. Sad će pak nositi dres s lentom koji podsjeća na onaj gradskih rivala River Platea. Ibanez se nada da mu prijatelji u Buenos Airesu neće to zamjeriti.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

"U dobrom sam fizičkom stanju, jedino mi treba malo više utakmica, treninga s ekipom i loptom, da se uklopim u sistem koji trener preferira", kazao je Lucho.

Iznenađujući dolazak argentinskog lijevog beka u Zrinjski mnogi su povezali s boravkom u Mostaru Zdravka Mamića. Ibanez na naše pitanje to nije potvrdio, ali ni opovrgnuo.

"Nisam se imao prilike vidjeti s njim od kad sam u Mostaru, vidio sam ga prije tri mjeseca u Međugorju. Sigurno ćemo se vidjeti narednih dana, jako ga poštujem jer mi je bio šef sedam godina", odgovorio je.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Mario Pandža, glasnogovornik Zrinjskog, kazao je kako će dovođenjem Ibaneza porasti rejting ovog kluba, ali i našeg klupskog nogometa. Ipak, to nisu glavni motivi ovog posla.

"On je doveden zbog svog kvaliteta i iskustva da bi nam pomogao ostvariti ciljeve, a svi dobro znamo koji su ciljevi HŠK Zrinjski", kazao je na predstavljanju novog igrača Pandža.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Ibanez je u Zrinjski došao u statusu slobodnog igrača, ali zaigrat će tek nakon dobijanja radne i boravišne dozvole. U idelanom scenariju, nadaju se u Mostaru, to bi trebalo biti gotovo za sedam do deset dana.

Argentinac ima 31 godinu i u karijeri je najčešće igrao na poziciji lijevog beka. Odlično govori naš jezik jer je sedam godina igrao za zagrebački Dinamo s kojim je osvojio 12 trofeja, a jednu godinu bio je igrač i Crvene zvezde iz Beograda.