Žestoki "udari"
0

Iako u Barci krive sudije, legende imaju drugog krivca: Nevjerovatno da to radi u 29. godini

D. P.
Cancelo iza sebe ima košmaran nastup (Foto: Twitter)
Cancelo iza sebe ima košmaran nastup (Foto: Twitter)
Iako je većina navijača Barcelone kivna na sudiju Cesara Sotoa Grada za poraz od Real Madrida u sinoć odigranom El Clasicu, legendarni nizozemski nogometaši Marco van Basten i Ronald de Boer obrušili su se na drugog "stvarnog" krivca.

Van Basten i De Boer trenutno rade kao stručni komentatori nizozemskog Ziggo Sporta, a kao glavnog krivca poraza pronašli su bočnog nogometaša Barcelone Joaa Cancela.

Portugalski bek je poznat po sjajnoj igri u ofanzivi, no u defanzivi je uvijek bio slabiji od toga. Pep Guardiola je iznenadio sve kada ga se olako riješio iz Manchester Cityja, a sada De Boer i Van Basten tvrde da je očigledno zašto ga se Pep riješio.

Cancelo je bio jedan od najslabijih pojedinaca Barcelone sinoć, a nije ga bilo nigdje u defanzivnim rolama. Zbog njegove greške stigao je i gol za poravnanje u 73. minuti, kada nije bio na svom mjestu prilikom dolaska Lucasa Vasqueza s lijevog krila.

"Nevjerovatno je da Cancelo ponavlja svoje iste greške s 29 godina", rekao je Van Basten, osvajač tri Zlatne lopte u karijeri.

S druge strane, De Boer, koji je igrao za Barcelonu u dvije sezone, optužio je Cancela za nikakav doprinos u odbrani, također podsjećajući da ga je Guardiola "otjerao" tokom prošle sezone.

"Sada znam zašto Guardiola ne voli Cancela. Ovaj tip sam igra svoj nogomet i misli da se sve zasniva na tome šta znaš učiniti s loptom. Zaboga, ti si defanzivac", rekao je ljutiti De Boer.