Teški trenuci za zvijezdu
21

Iako je Greenwood oslobođen svih optužbi, United je donio odluku koja će ga zaboljeti

D. P.
Greenwood se ne vraća na teren ove sezone (Foto: EPA-EFE)
Greenwood se ne vraća na teren ove sezone (Foto: EPA-EFE)
Prošla su skoro dva mjeseca otkako je Mason Greenwood oslobođen optužbi za seksualni napad na svoju sadašnju partnericu, a i dalje je neizvjesno šta će biti s njegovom karijerom i ugovorom s Manchester Unitedom.

U trenutku podizanja optužbi protiv Greenwooda, ovaj mladi krilni nogometaš bio je najperspektivniji igrač Premier lige i debitant među seniorima u engleskoj seniorskoj reprezentaciji.

Međutim, više od godinu dana proveo je u pritvoru zbog optužbi za seksualni napad na djevojku i sada je upitno hoće li se vraćati nogometu i kakva je njegova budućnost u Manchester Unitedu.

Iako je oslobođen svih optužbi, Greenwood se neće vraćati u Manchester United makar do kraja sezone. To je najnovija odluka s Old Trafforda, prenose engleski mediji.

Naime, Manchester United je odlučio provesti internu istragu u klubu o Greenwoodu, nakon čega će biti jasno šta će biti s njegovim ugovorom i karijerom. Odluka neće biti donesena do kraja sezone.

To je, sasvim sigurno, žestok udarac za mladog nogometaša koji se nadao povratku na terene nakon oslobađanja od teških optužbi. Navodno, u međuvremenu se turski velikan Fenerbahče izdvojio u želji da ga dovede, ali konkretnih aktivnosti još nije bilo.