Mostarski klub osudio huliganstvo
0

VIDEO / I Zrinjski suspendovao Milu Pehara

Piše: N. J.
Nogometni klub Zrinjski suspendovao je svog igrača Milu Pehara do okončanja disciplinskog postupka protiv njega, te se ogradio od huliganskih ispada dijela svojih navijača sa istočne tribine.

Pehar je, podsjetimo, pokušao saplesti igrača Veleža Tarika Cerića dok je trčao prema svlačionici bježeći od navijača Zrinjskog koji su utrčali na teren pred sam kraj utakmice osmine finala Kupa BiH između Zrinjskog i Veleža.

Utakmica je potom prekinuta i, odlukom Takmičarske komisije N/FS BiH, registrovana službenim rezultatom 3:0 za Velež. No, Zrinjski tek čeka vjerovatno i puno teža sankcija zbog propusta u organizaciji susreta. Što se tiče Pehara, on je prije suspenzije koju mu je izrekao Zrinjski izbačen iz mlade reprezentacije BiH zbog svog idiotskog poteza. "Igračima" poput njega zasigurno nije mjesto na sportskim terenima.

Zrinjski se u iščekivanju kazne Disciplinske komisije N/FS BiH ogradio od dijela svojih navijača navodeći kako su svojim neprimjerenim ponašanjem ugrozili sigurnost sudionika gradskog derbija i okaljali ugled kluba. Navode da je utakmica prekinuta uprkos tome što je klub poduzeo sve što je potrebno u organizaciji utakmice.

"Napominjemo da smo u organizaciji utakmice uradili sve što je bilo moguće, ispoštovali broj traženih osoba za zaštitu, dogovorili sve ostale radnje sa predstavnicima PU Mostar, predstavnicima Grada Mostara i predstavnicima FK Velež. HŠK Zrinjski osuđuje nedolično ponašanje navijača i nada se kako će vinovnici ovog incidenta biti razotkriveni i zakonski procesuirani", navodi se u saopćenju mostarskog kluba.