Duel protiv Sarajeva
1.1k

I u Širokom Brijegu veličaju Praljka, susret nije prekinut kao prije dvije godine

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nakon što su jučer navijači Zrinjskog na utakmici m:tel Premijer lige BiH veličali osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka, danas su to isto učinili navijači Širokog Brijega.
Navijači Zrinjskog su na tribine stadiona Pod Bijelim brijegom na susretu protiv Posušja okačili zastavu s Praljkovim likom, a danas su isti čin napravili i navijači Širokog.

Škripari su na svom dijelu tribine na ogradi do terena okačili zastavu s Praljkovim likom kako bi odali počast hrvatskom generalu koji je 29. novembra 2017. godine izvršio samoubistvo nakon što je pravomoćno osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih u BiH.

Podsjetimo, prije dvije godine slična stvar se desila na Pecari kada je su Škripari u prvom poluvremenu podigli fotografiju osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka uz transparent sa natpisom "Živio sam časno, izdale me Jude, vašu optužnicu ne prihvaćam, 'časni' sude".

Tada je susret bio prekinut na sedam minuta, a nastavljen je nakon što su Škripari napustili sjevernu tribinu stadiona Pecara.

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je Široki Brijeg zbog "slučaja Praljak" sa 3.000 KM i zatvaranjem sjeverne tribine na tri utakmice.

Zanimljivo, glavni sudija današnje utakmice Dragan Petrović (Banja Luka) kao ni njegovi pomoćnici i delegat Milan Janković (Trebinje) nisu nikako reagovali na veličanje ratnog zločinca.