Premiership
22

I to je moguće: Bruno promašio penal, ali donio pobjedu Manchester Unitedu

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Manchester Uniteda pobijedila je Newcastle United u gostima u susretu 5. kola engleskog Premiershipa rezultatom 4:1.

Utakmica je katastrofalno počela za Manchester United. Igrala se druga minuta kada je nakon jednog centaršuta s lijeve strane Shaw postigao autogol i tako donio domaćoj ekipi neočekivanu prednost.

United je odmah krenuo prema golu Newcastlea i tražio je poravnanje, a do njega dolaze u 20. minuti kada je Bruno Fernandes lijepo pogodio, no sudija je signalizirao nedozvoljenu poziciju.

Ipak, samo tri minute nakon toga, Mata je centrirao iz kornera, a Maguire glavom pogađa za 1:1 i donosi svom timu poravnanje.

To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena, a onda u 58. minuti United je preko Fernandesa imao priliku da dođe u vodstvo s bijele tačke, no bivši igrač Sportinga promašio je prvi penal u dresu Crvenih đavola, odnosno golman Newcastlea pročitao je njegov udarac i odbranio.

No, United se nije predao, pa je 20 minuta nakon toga Rashford dodao do Fernandesa, a on lijepo pogodio za 2:1 i, na kraju će se ispostaviti, svom timu donio pobjedu i važna tri boda.

United je ubrzo postigao i treći pogodak, a u listu strijelaca upisao se Wan-Bissaka, što mu je ujedno i prvi pogodak u Premiershipu u karijeri. Konačnih 4:1 postavio je Rashford.

Manchester Uniteda nakon četiri odigrane utakmice ima šest bodova, dok je Newcastle ostao na sedam osvojenih bodova.

Newcastle - Manchester United 1:3