Nogomet
122

"I Tirana i Marakana": Baždarevićev tim slavio u revijalnoj utakmici bivših reprezentativaca

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na revijalnoj utakmici u okviru manifestacije pod nazivom "I Tirana i Marakana" nastupili su igrači koji su nosili dres nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u prvim službenim mečevima, a pobjedu je odnio tim čiji je kapiten bio Mehmed Baždarević.

Ova manifestacija, osim prisjećanja na internacionalne početke nogometne reprezentacije BiH, ima i humanitarni karakter, jer je prihod od ulaznica (pet KM), namijenjen Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece "Mjedenica" Sarajevo.

Utakmicu su sa tribina posmatrali čelnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na čelu sa predsjednikom Elvedinom Begićem, a manifestaciju je uveličao i legendarni Ivica Osim.

Ideju o održavanju ovakve manifestacije pokrenulo je Udruženje sportskih novinara FBiH, a na tribinama dvorane na Mojmilu bilo je oko 400 gledalaca među kojima je veliki broj bivših fudbalera te sportskih radnika i novinara koji su u počecima bili uz reprezentaciju BiH.

U ekipi sa plavim dresovima igrali su Almir Tolja, Mehmed Baždarević, Vlatko Glavaš, Mirza Varešanović, Elvir Baljić, Senad Repuh, Enes Demirović, Nermin Šabić, Senad Brkić i Jasmin Hukić, a društvo im je pravio i Elvir Bolić. Trener ekipe bio je Mišo Smajlović.

Boje druge ekipe sa bijelim dresovima branili su Samir Šabanović, Muhamed Konjić, Nudžein Geca, Said Fazlagić, Esmir Džafić, Asim Hrnjić, Vahidin Imamović i Ekrem Bradarić. Ekipu je sa klupe predvodio Fuad Muzurović.

Slavila je ekipa sa plavim dresovima rezultatom 3:2, a strijelci su bili Hukić i Glavaš dva puta, dok su za "bijele" pogađali Džafić i Imamović.