Iako ne zna mnogo o klubu
28

I glumac Jackie Chan postao fan Manchester Cityja

Klix.ba
Jackie Chan i Roberto Mancini
Glumac Jackie Chan priključio se Manchester Cityju na nedavnoj turneji u Kini i, kako je rekao, postao njihov vatreni navijač.

Dok se Aston Villa ponosi glumcem Tomom Hanksom kao njihovim navijačem, tim sa Etihada je prije nekoliko dana dobio i svog najpoznatijeg navijača, glumca Jackieja Chana, koji se fotografiše sa igračima i trenerom Građana. Glumac je priznao kako baš ne zna mnogo o ekipi koju sa klupe predvodi Roberto Mancini.

"Kad sam bio mali, gledao sam nogomet. Navijao sam za Hong Kong i reprezentaciju Engleske, ali od danas navijam i za Manchester City zbog svojih prijatelja", kazao je Chan te pozirao sa svijetloplavim dresom na koji su se potpisali skoro svi igrači prvaka Engleske.

"Znate li koliko trebate prosuti znoja, suza i krvi kako biste podigli ovaj trofej", kazao je 58-godišnji glumac sa kojim su se fotografisali Vincent Kompany, Yaya Toure i Adam Johnson.

Chan je također tim sa Etihada pohvalio zbog toga što su došli u Kinu kako bi promovisali nogomet i inspirisali djecu da se bave sportom.