Nogomet
0

I FK Velež počeo pripreme za proljetni dio sezone

Piše: A. D.
Detalj sa prvog treninga (Foto: FkVelez.ba)
Detalj sa prvog treninga (Foto: FkVelez.ba)
Uvodnim sastankom i prvim treningom u Vrapčićima zvanično su započele pripreme FK Velež.

Treneru Nedimu Jusufbegoviću odazvao se ukupno 21 fudbaler, među kojima su i novajlije Danijel Marić i David Zovko, koji će se kroz probni rad pokušati nametnuti stručnom štabu Veleža.

Opravdano odsutni bili su Matijas Pejić, Jovan Blagojević, Tarik Isić i Amir Zolj koji će se priključiti do kraja ove sedmice.

"Trenutno pregovaramo sa nekoliko nama interesantnih igrača, na pozicijama koje je šef stručnog štaba okarakterisao kao deficitarne. Vrlo brzo će se i to riješiti. Također, u narednim danima ćemo organizovati trening utakmicu kako bismo se uvjerili u kvalitet igrača koji su došli na probu. Prva prijateljska utakmica zakazana je za 21. januar sa Goškom iz Gabele. Dva dana kasnije igramo sa Željezničarom, dok je protivnik 31. januara tim Leotara. Nakon toga odlazimo na pripreme u Crnu Goru, gdje je planirano da se odigraju tri ili četiri utakmice. Pri povratku, 18. februara ponovo ćemo igrati sa Željezničarom, dok je generalna proba zakazana za 21. februar, a protivnik će biti Široki Brijeg", izjavio je sportski direktor Veleža Admir Velagić.