Jose Mourinho
0

"I dalje mi je žao što nisam portugalski selektor"

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho, šef struke madridskog Reala, i dalje je ogorčen što mu nije dana prilika da prihvati ponuđeni posao selektora portugalske nogometne reprezentacije.

Trebao je, podsjetimo, Mourinho preuzeti nogometnu ekipu domovine za predstojeće dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - 8. oktobra protiv Danske u Portugalu i četiri dana kasnije na gostovanju kod Islanda. Sam Mourinho bio je vrlo zainteresiran, ali čelnicima Reala se takva ideja nije svidjela.

"Dva sam se dana osjećao kao portugalski selektor. I dopalo mi se to", napisao je Mourinho u članku koji je objavila web-stranica Udruženja nogometnih trenera.

"Moram priznati da je Real Madrid institucija koja me 'kupila' iz milanskog Intera, koja me plaća, i koja ne može riskirati u očima vlasnika dionica i navijača. Gledano tako, to je lako razumljivo", dodao je portugalski stručnjak naglasivši da i "dalje ima gorak okus u ustima budući da nije u mogućnosti pomoći".

Zaželio je na kraju Mourinho i sreću aktuelnom portugalskom selektoru Paulu Bentu.

"Portugal ima trenera kojeg se mora smatrati 'našim trenerom' i 'najboljim na svijetu'", zaključio je strateg madridskih nogometaša.