N/FSBiH i sporni ugovor
0

I Ćiro se razočarao u Ušanovića

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Otkako je prihvatio posao selektora A reprezentacije BiH u fudbalu, javnost se čudila korektnom odnosu koji je Miroslav Ćiro Blažević imao sa tadašnjim generalnim sekretarom N/FSBiH, jednim od najomraženijih čelnika saveza među bh. navijačima. Ipak, i tome je izgleda došao kraj, a glavni razlog je nepovoljan ugovor o TV pravima.

Nakon što je Ćiro saznao za ovaj ugovor koji je Ušanović potpisao, za Oslobođenje je izjavio: "Ogorčen sam tim saznanjima. Uspio sam reprezentaciju BiH dovesti od 72. mjesta na tabeli do 38. i umjesto da to iskoristimo i potpišemo vrhunski ugovor, ja saznam da je ugovor već potpisan i to pod veoma lošim uslovima. Tražio sam da se revidira ugovor, ali nema šanse za to."

Blažević stoga, kako piše ovaj list, neće prisustvovati današnjoj sjednici Izvršnog odbora, gdje je trebao podnijeti izvještaje o utakmicama protiv Belgije i planu priprema za naredne susrete bh. reprezentacije.

"Toliko sam razočaran da sam odmah napustio Sarajevo, a u avionu sam molio Boga da padnemo. Ogorčen sam", kaže selektor Blažević koji je odlučio prestati lobirati za Ušanovića i uopšte ga više ne želi vidjeti.

Sporni ugovor potpisan je s agencijom SportFive, bez znanja članova Izvršnog odbora, a potpisali su ga tadašnji predsjednik Saveza Iljo Dominković i generalni sekretar Munib Ušanović. Oni već mjesecima odugovlače sa predstavljanjem ugovora članovima IO-a. Činjenica da se Ćiro naljutio i razočarao jasno pokazuje koliko je ugovor nepovoljan za A tim Bosne i Hercegovine.

"Umjesto da iskoristimo naše uspjehe i dobro naplatimo TV prava, mi jedva sastavljamo kraj sa krajem. Ugovor o TV pravima je trebao biti basnoslovan, a ne loš i nepovoljan. Zapitam se, pa kakvi to ljudi rade u N/FSBiH", požalio se novinaru Oslobođenja Blažević.