Tuttosport
0

I Chelsea zainteresovan za Trezegueta

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Talijanski Tuttosport donio je ove sedmice vijest da i londonski Chelsea želi u svojoj momčadi ovog ljeta nekadašnjeg francuskog reprezentativca i napadača Juventusa Davida Trezegueta.

Ovaj 31-godišnji napadač je u lošim odnosim sa sadašnjim trenerom Juventusa Ranierijem. Ugovor mu ističe 2011. godine i torinski klub nema ništa protiv prodaje dok još može zaraditi na ovom nekada klasnom napadaču koji je u posljednje vrijeme imao velikih problema s povredama koljena.

Najisplativija opcija za Juventus je bila ona koja se u javnosti pojavila prije nekoliko dana. Naime, spominjala se mogućnost po kojoj bi Juventus i Lyon napravili zamjenu igrača: Benzema i Trezeguet, s tim da bi Juventus na konto francuskog prvaka uplatio i određenu milionsku cifru.

Tuttosport, pak, navodi da i Chelsea ima određenih želja kada je Trezeguet u pitanju, ali se još uvijek ne spominje cifra. No, Tuttosport ima i informaciju da je Juventus već pronašao zamjenu za Francuza. U pitanju je napadač Udinesea Fabio Quagliarella.