Hrvat tražen
44

I belgijski Standard Liege zainteresovan za Roberta Prosinečkog

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Robert Prosinečki će 4. januara saznati da li će biti novi selektor Bosne i Hercegovine, no hrvatski mediji javljaju kako on ima i drugu opciju.

Sportske novosti su danas javile kako je Prosinečki na vrlo ozbiljnom radaru Standarda iz Liegea.

Jedan od najvećih klubova u Belgiji posljednjih je sezona u velikoj krizi, a čini se da su u klubu već izgubili živce s aktuelnim trenerom, Portugalcem Sa Pintom.

Standard je, nakon što je ljetos u ekipu uložio golemih 10 miliona eura samo na ime odšteta za igrače, a samo su Duju Čopa platili 3 miliona, dobro otvorio sezonu, ali onda je upao u crnu rupu i tone sve dublje.

Nakon što se borba za prvaka činila kao neupitna, Standard je u zadnjih osam kola uhvatio tek sedam bodova, srozao se na deveto mjesto i u klubu ozbiljno razmišljaju o dovođenju trenera u ovoj stanci, jer ondje se prvenstvo nastavlja tek 19. januara.

Prosinečki u Liegeu ne bi bio potpuna novost jer je ondje boravio još kao igrač 2000. godine, te će popularni Žuti sljedećih biti u dilemi: BiH ili Standard, pišu Večernje novosti.

Podsjetimo, protivkandidat Prosinečkom u izboru za selektora BiH je Amar Osim, a čelnici nogometnog saveza BiH će se za jednog od njih opredijeliti 4. januara.