Man City u utrci za Džeku
0

I arapski šeici žele bh. 'dijamanta'

Sarajevo-x.com
Na naslovnoj strani lista "The Manchester Evening News" osvanula je vijest o planovima trenera Manchester Cityja Marka Hughesa da u redove ovog premijerligaša dovede bh. dijamanta i napadača njemačkog Wolfsburga Edina Džeku.

Kako piše list, Džeko bi bio odličan partner igračima poput Teveza i Eto'a, a agenti Cityja više su se puta i lično uvjerili u kvalitet 23-godišnjaka.

Ipak, teško je vjerovati da bi se visoki napadač bundesligaša mogao odlučiti za ovu opciju, ako mu dođe i zvanična ponuda. Cijena koju bi arapski šeici, koji su kupili klub prošle godine, bili spremni platiti je, špekuliše se, 30 miliona funti (nešto više od 34 miliona eura), a Džeko bi, prema pisanju britanskog lista, bio jeftinija opcija od Teveza.

Džeko je proglašen najboljim igračem godine, a s "vukovima" je osigurao i učešće u Ligi prvaka. Pored 25 golova u prvenstvu ima i 10 asistencija, a u nacionalnom timu nastupio je 17 puta.

Koju će od ponuđenih opcija za nastavak svoje nogometne karijere Džeko izabrati znat ćemo za, kako je rekao, desetak dana.