Josep Guardiola
0

"Hvala Eto'u i on je dio ovog uspjeha"

Totalsport
"U ovo vrijeme sljedeće godine znat ćemo što smo ostvarili," kazao je Josep Guardiola, trener Barceloninih nogometaša nakon osvajanja Svjetskog klupskog prvenstva.

Katalonski nogometni ponos porazio je Estudiantes 2-1 u finalu turnira koji se igrao u Abu Dhabiju, nakon što su zaostajali do 88. minute. Tada je Pedro glavom pogodio produžetak, da bi Lionel Messi u 110. prsima donio Barceloni šesti ovogodišnji trofej (Primera, Kup kralja, španski Superkup, Liga prvaka, evropski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo).

  • Znali smo da će biti teško. Estudiantes je bio jak suparnik i ja im na tome čestitam - komplimentirao je Guardiola argentinskoj momčadi, a potom se okrenuo vlastitoj:

  • Ovo što smo kroz godinu dana učinili nije nimalo lako. Nikome to nikada nije pošlo za rukom, pa bih se zahvalio svojim igračima, klubu i svima onima koji ga čine takvim kakav jest. Pred nama je uživanje u blagdanima.

Guardiola nije zaboravio i neke bivše igrače koje je vodio, a koji danas više ne stanuju u Barceloni.

  • Hvala Eto'u i ostalim igračima koji su prošle sezone bili s nama. I oni su dio ovog uspjeha - bio je sveobuhvatan trener najuspješnije momčadi svijeta.