Pobjeda Sarajeva
135

Husref Musemić zadovoljan osvojenim bodovima i igrom mladog Mujakića

Piše: K. H.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Trener Sarajeva Husref Musemić bio je zadovoljan pobjedom njegove ekipe protiv Borca na domaćem terenu rezultatom 3:0, dok je trener Borca Igor Janković pohvalio igru svoje ekipe u drugom poluvremenu.

Musemić smatra da je njegova ekipa pokazala nekoliko dobrih poteza na lošem terenu, a pohvalio je i igru mladog Nihada Mujakića.

"Osim volje koju smo pokazali, bilo je i jako dobrih poteza po ovako teškom terenu. Zabili smo golove na vrijeme i to nam je olakšalo meč, a u drugom poluvremenu pokušali smo sačuvati svoj gol, postigli smo još jedan efektan pogodak i sve čestitke mojim igračima s obzirom na to da smo igrali bez četiri standardna igrača. Mujakić je i ranije zaslužio da dobije šansu, ali nije bilo prilike. Ipak, mislim da je on velika perspektiva za FK Sarajevo", kazao je Musemić, pa nastavio:

"Želimo završili polusezonu s pobjedom, ali to će biti teško jer se Vitez bori za opstanak. Sigurno je da nas očekuje težak teren, a ja se nadam da ćemo pobijediti tu utakmicu i onda analizirati šta i kako dalje", rekao je Musemić.

S druge strane, trener Borca Janković pohvalio je igru u drugom poluvremenu, ali je i čestitao Sarajevu na zasluženoj pobjedi.

"Drugo poluvrijeme smo odigrali bolje, u nekim momentima smo imali i dobre prilike, ali je na kraju Sarajevo upisalo zasluženu pobjedu. U sljedećem kolu nam dolazi Široki Brijeg i mi se moramo maksimalno fokusirati na tu utakmicu i uz pomoć naših navijača stići do pobjede.