Rekorder kluba
178

Husref Musemić trener s najviše pobjeda u historiji Sarajeva

Klix.ba
Husref Musemić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Pobjedom nad Mladosti iz Doboja kod Kaknja Husref Musemić je postao trener s najviše pobjeda u historiji kluba s Koševa, objavila je službena stranica Sarajeva.

Za Musemića je jučerašnja pobjeda protiv Mladosti (4:2) u 15. kolu Premijer lige BiH bila 127. pobjeda na klupi Sarajeva u ukupno 240 zvaničnih mečeva koliko je vodio Bordo tim. Time se ljubimac navijača sa Koševa izdvojio na čelu liste trenera s najviše pobjeda, koju je do sada predvodio legendarni Miroslav Brozović sa 126 pobjeda u 290 utakmica.

Pored njih dvojice. samo je još jednom treneru pošlo za rukom da slavi u trocifrenom broju mečeva, Fuadu Muzuroviću koji je u 255 utakmica slavio 114 pobjeda. Potom slijedi Denijal Pirić s 82 pobjede, dok je na petom mjestu Mehmed Janjoš sa 61 pobjedom.

Trener druge šampionske generacije Sarajeva Boško Antić, slavio je 47 puta, Abdulah Gegić jednu manje, a Srboljub Markušević je skupio 45 pobjeda. Na devetom mjestu nalazi se Nermin Hadžiahmetović s 41 trijumfom, a listu deset trenera sa najviše pobjeda na klupi zaključuje Slavko Zagorac s 28 pobjeda.