Nogomet
9

Husref Musemić predstavljen na Tušnju, njegovi pomoćnici Dedić, Omerović i Spahić

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Husref Musemić je sat prije podneva predstavljen u tuzlanskoj Slobodi, a tačno u 12 sati obavit će prozivku raspoloživih snaga. Zajedno sa njim tuzlanskoj javnosti predstavljen je Zajko Zeba, prvo pojačanje, a sudeći prema najavama iz Rudarske 2 vrlo brzo će doći još nekoliko igračkih pojačanja.

"Naš cilj je jasan - opstanak u Premijer ligi BiH. Meni će u stručnom štabu pomagati Mirsad Dedić, Nedim Omerović i Amir Spahić. Pripreme počinjemo u Tuzli, a za desetak dana idemo u Međugorje", kaže Husref Musemić, novopečeni trener tuzlanske Slobode, peti za vrijeme mandata Azmira Husića, predsjednika UO.

Musemić ističe kako će mu biti potrebna pojačanja u svim linijama, a jedan od njih mogao bi biti Sulejman Kripić, bivši igrač, koji će se odazvati prozivci.

"Bit će igrača na koje neću računati. Nama je najveći problem u sredini terena. Sreća je pa imamo dobar raspored, jer nam svi konkurenti dolaze na Tušanj. Nakon ove polusezone nadam se da Sloboda nikada neće biti u ovakvoj poziciji", kaže Musemić.

Zajko Zeba je istakao zadovoljstvo što je došao u Slobodu, kako je rekao, klub svijetle tradicije sa armijom navijača.

"Znamo šta nam je činiti i da Sloboda nikada više neće biti u ovoj situaciji", kazao je Zeba koji je potpisao ugovor na 18 mjeseci.

U podne je zakazana prozivka i prvi trening Tuzlaka, koji nakon 15 odigranih kola u Premijer ligi BiH imaju 12 osvojenih bodova.