Ima velike planove
76

Husić obećava "kule i gradove" Slobodi: Donosimo detalje prijave i kako vidi klub za četiri godine

K. H.
Azmir Husić i Jasmin Imamović (Foto: Arhiv/Klix.ba) (Foto: D. Z./Klix.ba)
Azmir Husić i Jasmin Imamović (Foto: Arhiv/Klix.ba) (Foto: D. Z./Klix.ba)
Azmir Husić je podnio zvaničnu prijavu za mjesto predsjednika Upravnog odbora FK Sloboda, a u svom planu i programu za četiri godine jasno je naveo koje ciljeve će postaviti ukoliko dobije mandat u tuzlanskom klubu.
Husić je naveo da već u prvoj sezoni u Prvoj ligi Federacije BiH želi prvo mjesto i ekspresan povratak u elitni rang, a da već u drugoj sezoni želi da se s ovim klubom bori za jedan od trofeja, bilo u Premijer ligi BiH ili Kupu BiH, te da se pokuša izboriti plasman u jedno od evropskih takmičenja.

Također je naveo kako je cilj da se pionirska, kadetska i juniorska selekcija bore za prvo mjesto u svojim omladinskim ligama, a da će ciljevi u trećoj i četvrtoj sezoni biti isti kao u drugoj - borba za trofeje i izlazak u Evropu.

Dalje je naveo kako će klub pokušati sve to ispuniti bez stvaranja novih dugova, odnosno da se za period od četiri godine ne smije napraviti "nijedna nova marka duga", a da se to može ostvariti uz pomoć Grada Tuzle i navijača te svih onih koji vole Slobodu.

Za kraj je naveo kako su ovo izuzetno realni ciljevi i da je u prošlosti pokazao da je to itekako moguće ostvariti, a da bez obzira na sve, bio on predsjednik Slobode ili ne, ovaj klub zaslužuje da ima ovakav status.

Uz Husića, kandidaturu za mjesto predsjednika Upravnog odbora je predao Vinko Divković, kao i jedan kandidat koji je želio ostati anoniman dok ne obavi konsultacije.

Azmir Husić u prošlosti je bio prvi čovjek Slobode i na čelu ovog kluba napravio je odlične rezultate, a ranije je istakao da je uložio dva miliona i 970 hiljada KM u svom mandatu.

Ostaje pitanje na koji način će Husić, ukoliko postane predsjednik Slobode, riješiti funkciju koju obnaša kao član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, ali i u Tuzla Cityju, čiji je prvi čovjek.