Predstavljena monografija Čelika
0

Huseinagić: Čelik će imati još Bolića, Hibića i drugih

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici danas je predstavljena monografija Nogometnog kluba Čelik pod nazivom "Čelik zauvijek".

U monografiji koja sadrži preko 150 naslova i 21 poglavlje, sadržana je historija zeničkog premijerligaša koja je duga 65 godina.

Generalni sekretar NK Čelik Mirnes Huseinagić je govorio o historiji Čelika i velikim igračima koji su svoju karijeru počeli u klubu iz Zenice.

"Izniknut će novi klinci kao feniks iz pepela. Bit će još Bolića, Hibića i drugih, a u ovoj monografiji sadržana je samo mala retrospektiva našeg kluba", dodao je Huseinagić.

U ime izdavačkog vijeća obratio se Nebojša Nikolić, koji je iskazao nadu da će u budućnosti biti ispisana nova monografija i to zlatnim slovima, koja će predstaviti historiju koju su ispisali svojim radom i djelom novi nogometaši Čelika.

Kritički osvrt pripao je novinaru Džemaludinu Ramiću i filozofu Željku Škuljeviću, dok je autor monografije Branimir Tucaković kazao:

"Uzbuđen sam i zadovoljan u isto vrijeme Uspio sam zajedno sa saradnicima historiju Čelika predočiti u riječ. Ova knjiga ima dušu i zahvaljujem se svim saradnicima koji su mi pomogli da skupim historiju Čelika na jedno mjesto".

Monografija sadrži oko 150 naslova, 246 fotografija, 140 portreta i mnogo tekstova o samom nastanku Čelika iz Zenice.

Današnjem predstavljanju monografije prisustvovao je veliki broj građana Zenice, ali i aktuelni prvotimci Čelika i druge sportske ličnosti.