Selektorka optimistična
15

Hurem uoči odlučujuće utakmice u Ligi nacija: Očekujem pobjedu protiv Bjelorusije

E. B.
Foto: NS BiH
Foto: NS BiH
Nogometašice Bosne i Hercegovine će se sutra u posljednjem kolu Lige nacija sastati s Bjelorusijom na Bilinom polju u Zenici.

Računica za našu reprezentaciju je jasna - mora pobijediti i imat će baraž za ulazak u Ligu A, a ukoliko i u drugom susretu Češka ne pobijedi Sloveniju, izabranice selektorke Samire Hurem će direktno ući u elitnu diviziju.

"Želimo pobjedu, samo nas to interesuje u sutrašnjoj utakmici. Vjerujem da su igračice svjesne svega toga. Imamo kvalitet, igramo na Bilinom Polju pred našim navijačima. Vidjeli ste da u našoj grupi nijedna reprezentacija ne odskače, svi smo tu negdje, što su pokazali i rezultati. Možda je Bjelorusija najdisciplinovanija reprezentacija, to je tipično za te "ruske" zemlje, drže se odgovornosti, discipline i sistema, ali imaju malo manje individualnog kvaliteta", rekla je Hurem i dodala:

"Mi se ne smijemo opuštati jer smo ih pobijedili u prvom susretu. Odigrat ćemo mnogo bolje nego u prošlom kolu protiv Slovenije, ali je Bjelorusija ozbiljna ekipa. Mi trebamo odigrati dobro i krunisati dobar rad kroz prethodne utakmice. Mi nismo još toliko iskusni, nemamo iskustva u važnim utakmicama, ali na tome puno radimo i očekujem pobjedu sutra", poručila je selektorka naše reprezentacije.

Susret BiH - Bjelorusija se igra u utorak u 19:00 sati na Bilinom Polju u Zenici, a u istom terminu se u Pardubicama sastaju Češka i Slovenija.

Tabela: