Poraz od Engleske
6

Hurem: Odigrale smo dobro protiv najboljih u Evropi; Neville: Publika je bila sjajna

FENA
Phil Neville i Samira Hurem
Phil Neville i Samira Hurem
Ženska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine prikazala je danas dobru igru protiv Engleske, ali su gošće u Trening kampu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine ostvarile pobjedu s 2:0 i osvojile tri boda. Selektorka Samira Hurem zadovoljna je taktički dobrom partijom svojih nogometašica u meču protiv "najbolje reprezentacije u Evropi", saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

"Čestitam mojim igračicama jer smo odigrali taktički dobru utakmicu protiv najbolje reprezentacije u Evropi. Nesretno smo primile prvi gol. Kada smo imale igračicu više i htjele postići pogodak, primili smo drugi gol iz penala. Čestitam Engleskoj na pobjedi", izjavila je Hurem nakon utakmice.

Selektorka BiH se zahvalila publici na podršci, te izrazila nadu da će osvojiti bodove u narednim mečevima protiv Kazahstana i Velsa.

Reprezentativka BiH Melisa Hasanbegović zadovoljna je rezultatom protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi.

"Moramo već početi da mislimo na naredne susrete sa Kazahstanom i Velsom jer želimo da osvojimo bodove protiv njih", kazala je Hasanbegović.

Selektor Engleske Phil Neville također pohvalio igru bh. tima.

"Prvi gol je bio ključan. Duh, karakter i odlučnost bh. igračica je bio na visokom nivou. Imali smo sličnu utakmicu protiv Velsa u petak. Napadali smo sve vrijeme, ali morali smo biti i strpljivi. To nam je danas donijelo rezultat koji smo priželjkivali. Bilo ovo nevjerovatno iskustvo, prvi put sam u BiH. Odličan teren, publika je bila sjajna i utakmica je bila odlična", rekao je Neville.

Nogometašice BiH naredni meč Grupe 1 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo igrat će 7. juna protiv Velsa.