Selektorka BiH
66

Hurem nakon poraza od Švedske: Kroz ove utakmice smo vidjeli mogućnosti za napredak

N. K.
Samira Hurem (Foto: NS BiH)
Samira Hurem (Foto: NS BiH)
Selektorka Bosne i Hercegovine Samira Hurem dala je izjavu za stranicu Nogometnog saveza BiH nakon jučerašnje revanš utakmice protiv Švedske.
"Čestitam igračicama i stručnom štabu. Svi su dali sve od sebe i pokazali koliki potencijal naša reprezentacija ima. Izgubiti od najboljih nije neočekivano, ali igrati i stvarati šanse i protiv najboljih je za ovu reprezentaciju veoma važno. Šteta sto nismo nagrađeni barem jednim pogotkom jer bi to puno značilo za njihovo samopouzdanje", rekla je Hurem pa dodala:

"Golove koje smo primili u završnim minutama su odraz pada koncentracije i nedovoljnog iskustva za ovako velike utakmice. Mi treba da rastemo i učimo od najboljih. Kroz ove dvije utakmice smo vidjeli naše nedostatke, ali i velike mogućnosti za napredak i razvoj."

Podsjetimo, ženska "A" reprezentacija BiH poražena je sinoć u Stockholmu od Švedske s 5:0 u revanš susretu baraža za UEFA A Ligu nacija.

Šveđanke su bile bolje i u prvoj utakmici identičnim rezultatom te će i u narednoj sezoni UEFA Lige nacija za žene igrati u Ligi A, dok će Zmajice ostati u Ligi B.