Trenerica SFK 2000
26

Hurem: Liga prvaka je izazov za našu mladu ekipu

FENA
Samira Hurem
Samira Hurem
Osvajačice duple krune u sezoni 2016/17., igračice SFK 2000 Sarajevo trenutno se nalaze na Bjelašnici, gdje obavljaju pripreme za predstojeću takmičarsku sezonu.

Šampionke i ove godine organizatorice su UEFA kvalifikacionog turnira za učešće u Ligi prvaka za žene. Turnir, koji se održava krajem augusta u glavnom gradu Bosne i Hercegovine najavila je Samira Hurem, trenerica SFK 2000 Sarajevo.

"Skoro dvije sedmice smo na Bjelašnici, gdje obavljamo pripreme. Radili smo dosta dobro i odigrali smo dvije prijateljske utakmice s pionirima Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo. Ja sam zadovoljna, jer smo ono na čemu smo radili i pokazali. Ovo je jedna mlada ekipa, ostale smo bez četiri standardne igračice u odnosu na prošlu godinu i uz dobar rad, vjerujem da će rezultat u Ligi prvaka biti dobar", rekla je Hurem.

"Naša ekipa je veoma mlada, sastavljena od nekoliko igrača koje još nemaju iskustva u domaćem takmičenju. Ipak je to liga prvaka i odražit će se odlazak iskusnijih igračica, jer je ovo sasvim drugačiji tim. Igru smo prilagodili tom uzrastu i kvalitetu kojeg trenutno imamo. Igramo prvu utakmicu protiv prvakinja Albanije i ja vjerujem da ćemo tu utakmicu dobro okončati i nakon toga ćemo dobiti snagu za dalje", dodala je trenerica SFK 2000.

Hurem smatra da je bitno da odigraju tu prvu utakmicu, kao "što smo protiv dječaka Akademije FK Sarajevo, koji igraju zaista odlično i ovim putem im se zahvaljujem na saradnji i na dobri utakmicama".

"Naći ćemo još vremena za jednu utakmicu, igrati ćemo početkom augusta protiv prvakinja Crne Gore ovdje u Sarajevu i mislim da će i taj susret dobro doći. Naša mlada ekipa ima kvalitet i izazov je za sve nas da vidimo šta možemo u ovoj sezoni ", završila je Hurem.