Motiva ne nedostaje
52

Hurem i Numanović: Igračice su spremne za Ligu prvaka, treba nam podrška

Piše: D. B.
Foto: K. S./Klix.ba
(Foto: K. S./Klix.ba)
SFK 2000 u utorak počinje nastup u Ligi prvaka za žene te će biti domaćin kvalifikacionog turnira koji će se igrati u Sarajevu i Zenici. U taboru našeg predstavnika vlada veliki optimizam nakon dobro odrađenih priprema i dovedenih ciljanih pojačanja.

Povodom početka takmičenja u Ligi prvaka za žene danas je održana konferencija za medije na kojoj su se obratile trenerica SFK 2000 Samira Hurem te nogometašica Azra Numanović.

"Počinje kvalifikacioni turnir za Ligu prvaka za žene, igra se u Sarajevu i Zenici, a SFK 2000 u utorak igra prvu utakmicu u 17:00 sati s ekipom Vllaznije iz Albanije. Već smo s njima igrale prošle godine, znamo o kakvom se protivniku radi, grupa je bolja nego prošle godine, ali to nisu faktori koji će odlučivati. Moj tim je imao dobre pripreme, napravile smo promjene i dovele pojačanja. Vidjele smo da ne možemo ovu vrstu takmičenja igrati s mladim igračicama. Očekujem odličnu utakmicu i pobjedu svog tima. Pozivam publiku kako bismo imale potrebnu podršku s tribina i započele kvalifikacioni turnir na najbolji način te stekle samopouzdanje za naredne dvije utakmice", izjavila je Hurem.

Potrebu za što većom podrškom je naglasila i Numanović.

"Izuzetno nam je važan svaki vid podrške, jer nam daje dodatnu snagu da u evropskom takmičenju u ključnim trenucima imamo dodatni motiv da ostvarimo dobar rezultat. Prošle godine rezultat nije bio dobar pa ga sada želimo ispraviti. Igračice su spremne, odradile su fantastične pripreme, a atmosfera je veoma dobra. Motivisane su i bolje nego ikada. Nadamo se da će sve posložiti i da ćemo dobro ući u utakmice. Ako sutra odradimo dobar posao, bit će nam mnogo lakše. Cilj nam je da prođemo dalje. Vllazniju poznajemo, ali se nikad ne zna šta je ekipa spremila za Ligu prvaka. Igrat ćemo našu igru, uigrale smo sve što treba, vjerujemo u dobar rezultat", rekla je Numanović.

Utakmica između SFK 2000 i Vllaznije se igra u utorak od 17:00 sati u Trening centru "Zmajevo gnijezdo" u Zenici. Sljedeći susret kvalifikacionog turnira bh. nogometašice će odigrati u petak 10. augusta također od 17:00 sati protiv SS Anenii Noi, a posljednja utakmica protiv Parnu Jalgpalliklubija na rasporedu je u ponedjeljak 13. augusta u istom terminu.