Nogomet
43

Hull City želi Sejada Salihovića: Nude skoro devet miliona eura za Zmaja

Klix.ba
Sejad Salihović (Foto: EPA)
Sejad Salihović (Foto: EPA)
Menadžer Hull Cityja Steve Bruce veoma je aktivan u pronalaženju novih igrača za svoj tim tokom ljetnog prijelaznog roka. Ovaj engleski klub planira dovesti osam novih igrača, a među željenim imenima je i bh. reprezentativac Sejad Salihović.

Kako piše portal WinnerSports, Salihović je bio jedna od zvijezda Bundeslige posljednju deceniju, a doprinio je uspjehu Hoffenheima u prošloj sezoni gdje je postigao 11 golova, imao pet asistencija i 28 nastupa.

"Bruce je očajan da pronađe zamjenu za Snodgrassa i potreban mu je kreativan vezni igrač, te je Salihović vrlo realna meta", piše WinnerSports.

No, Hoffenheim ne želi izgubiti ključnog igrača za kojeg Hull nudi pet do sedam miliona funti (od 6,2 miliona eura do 8,8 miliona eura ).

WinnerSports je podsjetio gdje je sve igrao naš Zmaj navodeći kako je karijeru započeo u Hamburgu, ali da je do izražaja došao u Hoffenheimu 2006. godine.

"Veznjak je igrač reprezentacije BiH i imao je dva nastupa za Zmajeve na Svjetskom prvenstvu 2014", napisao je WinnerSports.