Premiership
0

Hull City želi Michaela Owena

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Menadžer engleskog nogometnog Premierligaša Hull Cityja, Phil Brown, izjavio je kako je njegov klub zainterseiran za dovođenje Newcastleovog napadača Michaela Owena.

Owen (29) je potvrdio da će sigurno ovo ljeto napustiti "svrake" s kojima mu ugovor ističe na kraju ovoga mjeseca. Engleskog reprezentativca povezivalo se s prelazom u Aston Villu, ali se u igru sada uključio i Hull, momčad koja je prošlogodišnje prvenstvo završila na 17. mjestu i za dlaku se spasila od ispadanja.

  • Razgovarat ćemo s Owenom u sljedećih sedam dana. Ne bih sjedao s njim da mislim da je to gubitak vremena - izjavio je Brown za Daily Mail.

Brown je dodao da sumnja kako će Owenu najvažniji biti finansijski dio ponude.

  • Mislim da mu to u ovoj fazi karijere nije najvažnije. Velik dio sljedeće sezone trebao bi igrati na visokom nivou i tu se mi uklapamo u priču - poručio je Brown aludirajući na činjenicu da Owenu uoči Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici nikako ne bi odgovaralo eventualno grijanje klupe u nekom jačem klubu.

Sam Owen je, pak, izrazio želju da karijeru nastavi u Premierligi.

  • Ima interesa za moje usluge i iz inostranstva, ali ipak osjećam da pripadam Premierligi. Igrao sam godinu dana u Real Madridu i uživao sam, ali sam i definitivno dobio potvrdu da mi je draža Premierliga - rekao je Owen koji je prošle sezone u svim takmičenjima postigao deset pogodaka.