Nogomet
5

Hugo Lloris želi napustiti Tottenham, Manchester United prva opcija

Klix.ba
Hugo Lloris (Foto: EPA)
Hugo Lloris (Foto: EPA)
Francuski reprezentativac i golman Tottenhama Hugo Lloris dao je do znanja aktuelnim poslodavcima da želi napustiti klub, a kao razlog je naveo to što želi igrati u Ligi prvaka.

Predsjednik Tottenhama Daniel Levy je po svemu sudeći prisiljen prodati Llorisa koji u ugovoru nema klauzulu za otkup, ali će klub koji ga bude želio dovesti morati izdvojiti oko 35 miliona eura.

Lloris je obavijestio i menadžera Tottenhama Mauricija Pochettina da želi igrati u Ligi prvaka, kao i da će obavijestiti Manchester United o svojoj odluci, a od ranije je poznato da su za njega interes pokazali Crveni vragovi s Old Trafforda.

United bi mogao izgubiti svog golmana Davida De Geu, jer gubi bitku pokušavajući da ga zadrži, no, on će najvjerovatnije preći u Real Madrid.

Ugovor De Geu za Manchester United veže još godinu dana, a trenutno ne pokazuje želju da produži saradnju. S druge strane, iz Reala ne kriju namjeru da ga dovedu u svoje redove.

Aktuelni golman Real Madrida, iskusni Iker Casillas, nagovijestio je dolazak De Gee.

"Oduševljen sam konkurencijom. Morat će se boriti za mjesto na golu, baš kao i u reprezentaciji Španije. On se može nositi s pritiskom. Florentino Perez me je pitao za mišljenje kojeg golmana da dovede. Preferiram Špance, a sada je De Gea ekspert", izjavio je Casillas.

Ako De Gea ode, Lloris će definitivno biti prva želja Manchester Uniteda. Dvedesetosmogodišnji golman je proveo tri sezone na White Hart Laneu i imao je odličan odnos s Pochettinom, no, sada želi igrati u Ligi prvaka kako bi se što bolje pripremio za reprezentativne nastupe u kvalifikacijama i Evropskom prvenstvu u rodnoj Francuskoj naredne godine.

Od prodaje Llorisa bi Tottenham 20 posto zarade morao prepustiti njegovom bivšem klubu Lyonu, kojem ga je platio 14 miliona eura 2012. godine.

Lloris se u Premierligi dokazao kao sjajan golman, ali nije uspio pomoći ekipi da izbori nastup u Ligi prvaka. Spursi su završili na petom mjestu.