Premiership
0

Hughes Terryju: "Dođi kod nas u City!"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Velški menadžer Manchester Cityja Mark Hughes prvi je put javno progovorio o pokušajima svoga kluba da kupi Johna Terryja (28) nakon službenog predstavljanja Carlosa Teveza (25).

Manchester City je jučer navečer (utorak) i službeno predstavio argentinskog nogometaša za kojeg je menadžerskoj tvrtki MSI iskrcao 26,5 miliona funti za potpis njegove petogodišnje vjernosti i prelazak iz gradskog rivala Manchester Uniteda.

Sada se Hughes nada da bi Tevezovim stopama mogao i John Terry, kapiten Chelseaja, za kojeg je City spreman platiti 30 miliona funti.

  • Iz vlastitog iskustva gledano, mislim da kada ste dugo u jednom klubu dođe trenutak kada vam je potreban novi izazov - rekao je Hughes i dodao koji je po njegovom mišljenju razlog zašto se Terry dosad nije oglasio o pitanju Cityjeve ponude prema kojoj bi sedmično zarađivao do 300.000 funti.

  • Mislim da kod njega novac nije motiv. Radi se o novom izazovu, otvaranju novog poglavlja u životu. Možda zato nije bilo još njegovog odgovora, jer razmišlja o takvim stvarima.

Jedan od mamaca za dovođenje ostalih velikih zvijezda svjetskog nogometa poput Terryja bi mogao biti i dolazak Teveza, smatra Hughes:

  • Siguran sam da će nam kupovina Teveza pomoći u dovođenju novih vrhunskih igrača u klub.

Pored Terryja, spominje se i Arsenalov napadač Emmanuel Adebayor kao novo moguće Cityjevo pojačanje za kojeg su bogati arapski vlasnici kluba prema The Sunu spremni navodno platiti oko 25 miliona funti.