Nogomet
27

Hughes: Nisam siguran da smo još uvijek prijatelji, ali želim da Begović ostane

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Nakon što je iz prvog tima iznenada izostavio bh. reprezentativca Asmira Begovića, menadžer Stoke Cityja Mark Hughes je za britanske medije izjavio da se nije svađao s golmanom te da želi da on ostane u klubu.

Hughes je iznenada uoči utakmice Stoke Cityja i Swanseaja oduzeo Begoviću mjesto na golu i priliku dao Jacku Butlandu. Kao razlog se ispostavilo to što Begović ne želi potpisati produženje svog ugovora. Prvu ponudu je odbio te je očekivao pregovore, no, Hughes je reagovao tako što ga je izostavio iz ekipe.

Međutim, Hughes sada u britanskim medijima izjavljuje da je Begović izostavljen iz ekipe jer se nije mogao pomiriti s tim da sjedi na klupi. Neće ga biti ni u današnjoj utakmici protiv Tottenhama, jer je navodno odlučio operisati koljeno.

Menadžer Stoke Cityja je dodao da je bilo "razlika u mišljenju" što se tiče Hughesovog plana da priliku da 22-godišnjem Butlandu.

"Pošteno je reći da Begović nije bio sretan zbog toga. Prihvatio je moju odluku, ali je pošteno reći i da želi nastupiti u svakoj utakmici", izjavio je Hughes.

Na pitanje u kakvom je odnosu s bh. reprezentativcem, menadžer Stokea nije dao precizan odgovor, ali je izrazio želju da zadrži Begovića.

"Nisam siguran da li smo još uvijek prijatelji ili ne. Želim da misli da jesmo i da ostane u klubu", rekao je Hughes.

Kazao je i da je planirao Butlandu dati priliku krajem sezone.

"Osjetio sam da je došlo vrijeme da dam Jacku priliku i stojim iza toga. To je bilo moje razmišljanje, bilo ono pogrešno ili ne. Objasnio sam sve Asmiru i to je to. Možda mu treba vremena da se navikne da sjedi na klupi. Ispoštovao sam ga i rekao mu sve. On želi igrati, a ja želim da ostane, međutim, vidjet ćemo", riječi su menadžera engleskog premijerligaša.

Hughes je rekao da će razgovarati s Begovićem o novom ugovoru.

"Ako ostane, bit će moj prvi golman. Nadam se da će ostati", jasan je bio Hughes.

Dodao je da se nada da Begović nije pomislio da se radi o skrivenim namjerama.

"Nadam se da to nije pomislio, jer mi to i nije namjera. Samo sam želio dati priliku Butlandu. On će braniti u domaćim i gostujućim utakmicama, a onda ću vidjeti šta će biti s Asmirom, koji bi do tada trebao biti dobro", završio je Hughes.

Podsjetimo, za Begovića je interes pokazao Liverpool.