Minus je plus
21

Huddersfield ispao iz lige, ali za igranje u Premiershipu zaradio vrtoglavnih 110 miliona eura

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipa Huddersfielda, koja je kao posljednjeplasirana ispala iz Premiershipa, zaradila je u ovoj sezoni igranja u najelitnijem nogometnom takmičenju u Engleskoj - Premiershipu, blizu 110 miliona eura, a najveću zaradu ostvario je Liverpool s prihodom od 170 miliona eura.

Zarada u prošloj sezoni Premiershipa ubraja novac koji je FA osigurala svakom klubu u iznosu od blizu 40 miliona eura, novac koji svi klubovi dobiju posebno za inozemna i posebno za domaća TV prava, kranju poziciju na tabeli i reklamni prostor.

Najveću zaradu u prošloj sezoni ostvario je Liverpool koji je na kraju sezone inkasirao blizu 170 miliona eura, dok je Manchester City zaradio oko 165 miliona.

Najmanju zaradu ostvario je Huddersfiled, "samo" 110 miliona eura, a kompletnu listu možete pogledati u fotografiji ispod.

Podsjećamo, titulu prvaka u jednoj od najboljih sezona Premiershipa u historiji osvojio je Manchester City s osvojenih 98 bodova, jedan više od Liverpoola koji je sa 97 osvojenih bodova postao tim koji s najviše poena na kraju sezone koji sezonu nije završio na prvom mjestu.