Josep Guardiola
0

"Htio sam pričekati s produženjem do kraja sezone"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Josep Guardiola ostat će na klupi Barcelona do ljeta 2011. godine, a u svjetlu nove jednogodišnje produljene suradnje objasnio je za As svoja razmišljanja po tom pitanju.

"Radije bih da smo pričekali do kraja sezone s produlženjem mog ugovora jer bi onda puno stvari bilo jasnije, ali okolnosti su takve kakve jesu i moglo je doći do neugodnosti da smo čekali", rekao je Guardiola.

Razlog minimalnog produženja saradnje leži u činjenici da sportsko društvo očekuju novi predsjednički izbori, te postoji teoretska mogućnost da 39-godišnji trener neće odgovarati mogućem novom lideru organizacije. Stoga je dogovor između predsjednika Joana Laporte i Guardiole zasad samo usmene prirode. Bude li sve u redu nakon predsjedničkih izbora, Laporta će ga i službeno potpisati prvog jula.

"Znam da ću jednog dana prestati biti trenerom Barcelone i da ne postoji bolje mjesto za trenera nego ovdje, ali želio sam biti siguran da ću dobiti produženje zbog posla koji radim sada, a ne zbog nečega što sam napravio u prošlosti. Ovdje se posao mora zaslužiti i to sam pokušao objasniti igračima i navijačima. Istina je da sam uzbuđen zbog nastavka suradnje i da sam to i htio, ali sam htio malo više pričekati."

O mogućem višegodišnjem produljenju ugovora na ljeto 2011. Guardiola je smireno objasnio.

"Treba pričekati predsjedničke izbore, vidjeti što novi predsjednik misli o meni i tada donijeti odluku. Uostalom, u nogometu su tri ili četiri mjeseca čitava vječnost i milion stvari se može dogoditi u tom periodu."

Barcelonin je strateg komentirao i činjenicu da je produženje saradnje trenutno samo verbalne prirode.

"Nadam se da moja riječ nešto vrijedi. Ja svakako cijenim riječ Joana Laporte."

Na kraju je Guardiola odbacio medijska nagađanja kako ga Sir Alex Ferguson vidi kao svog nasljednika na klupi Manchester Uniteda.

"Nisam dobio nikakvu ponudu iz Manchester Uniteda."