Jose Mourinho
0

"Htio bih da mi Lohaz sudi u svakoj utakmici"

Totalsport
Jose Mourinho
Jose Mourinho
Portugalski trener Real Madrida Jose Mourinho pohvalio je nakon utakmice 23. kola španskog nogometnog prvenstva protiv Espanyola sudiju Mateua Lohaza uprkos činjenici da je već u drugoj minuti igre isključio golmana "kraljevskog kluba" Ikera Casillasa.

Casillas je isključen na Cornella El Pratu nakon starta na Josea Mariju Callejona izvan ruba kaznenog prostora, a Mourinho je bio prisiljen izvući iz igre Angela di Mariju, te uveo rezervnog golmana Antonija Adana.

"Volio bih vidjeti Matheu Lohaza da sudi u svakoj utakmici. Možda je pogriješio s crvenim kartonom, te je trebao dosuditi penal, ali on je sjajan sudija s filozofijom koja mi se jako sviđa i ima jako dobre ocjene za svoje suđenje", rekao je Mourinho, koji nije propustio pohvaliti i svoje igrače koji su uprkos igračkom deficitu ostvarili vrijednu 1-0 pobjedu i približili se Barceloni na pet bodova minusa.

"Žrtva i igra mojih igrača bila je fantastična. Ostvarili smo važnu pobjedu protiv protivnika koji ima sjajan domaći omjer. Razgovarao sam s Xabijem nakon crvenog kartona i svi igrači odmah su shvatili šta od njih želim. Pepe je odigrao fantastičnu utakmicu, a Adebayor je odradio posao za trojicu. Svi su se žrtvovali. Također, Adan je imao neočekivan debi i bio je fantastičan, branio je poput veterana. Želim mu čestitati kao i svim golmanima koji treniraju s nama."

Po završetku utakmice zahvalnost treneru izrazio je 23-godišnji španski čuvar mreže Antonio Adan, kojem je utakmica protiv Espanyola bila debitantska u Primeri.

"Želim se zahvaliti treneru. Zahvalan sam kad čujem da kaže da sam odigrao dobro jer je od početka pokazivao povjerenje u mene. To mi pomaže da budem opušteniji i da vjerujem da će sve biti dobro. Moji saigrači također su vjerovali u mene i moju izvedbu", kazao je Adan.