Nogomet
0

HSV s 3-1 bolji od Manchester Cityja

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Hamburga će uz solidnu prednost (3-1) otputovati u Manchester, za sedam dana, na revanš utakmicu četvrtfinala Kupa UEFA-e.

Epilog je to prvih 90 minuta u kojima je njemačka ekipa bila daleko bolja, te je sjajno reagovala usprkos tome što su doživjeli šok u 1. minuti, u vidu primljenog pogotka.

Ireland je s centra poslao visoku loptu na Robinha, koji ju je majstorski smirio, te zadržao u posjedu dok isti taj Ireland nije dotrčao na 20-ak metara. Robinho je lijepo uposlio natrčalog Irelanda, koji je loptu, pak, mirno plasirao u lijevi ugao domaćeg gola za 1-0 gostiju.

No, usprkos primljenom pogotku, dok se još nisu niti zagrijali, nogometaši Hamburga su odgovorili igrom u transu. U narednih dvadeset minuta se nije izlazilo iz šesnaesterca gostiju. Šanse su imali Olić, Petrić, Trochowski, a Shaya Givena je svladao Nizozemac Mathijsen koji je u 9. minuti najbolje reagovao nakon kornera.

Nakon izjednačenja se ritam igre donekle smirio, a jedini koji je nastavio u strašnom tempu bio je hrvatski nogometaš Ivica Olić koji je bio najbolji igrač utakmice. I sudjelovao je doslovno u svakoj opasnoj situaciji pred Givenom.

U 44. minuti je, primjerice, prošao sve prepreke, izdržao je i pad, te je uposlio Trochowskog koji nije bio precizan.

No, Trochowski je ipak donio vodstvo domaćinu. Nakon što je Mathijsen izveo makazice, Richards je s dvije ruke odbio loptu, a sudac Bonqeuerenca je opravdano dosudio jedanaesterac kojeg je uspješno izveo Trochowski.

Isti igrač je u 79. minuti sjajno prošao lijevom stranom, te je ubacio loptu pred suparnički gol gdje ju je dočekao Paulo Guerrero za konačnih 3-1. Inače, Guerrero je samo osam minuta prije pogotka za 3-1 zamijenio Ivicu Olića.

Kup UEFA-e, četrvrtfinale, prva utakmica:

Hamburg - Manchester City 3-1 (Mathijsen 9, Trochowski 63-11m, Guerrero 79 / Ireland 1)