Odlične vijesti
62

Hrvatski savez ubijedio UEFA-u da se bore protiv ustaštva, dobili su minimalnu kaznu

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Hrvatski nogometni savez je saznao odlične vijesti iz UEFA-e koja ih je odlučila minimalno kazniti nakon incidenta s ustaškom zastavom na tribinama na susretu protiv Latvije.

UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza "zbog rasizma i diskriminacije na utakmici kvalifikacija za Euro između Hrvatske i Latvije koja je 8. septembra odigrana na stadionu HNK Rijeka".

Naime, u sektoru s hrvatskim navijačima primijećen je pojedinac koji je u nekoliko navrata istaknuo ustašku zastavu.

Skoro svi su u Hrvatskoj očekivali žestoku kaznu u vidu igranja 12. oktobra bez publike u Osijeku na utakmici protiv Turske, no danas je predsjednik Marijan Kustić objavio da se to neće desiti.

"Stadion u Osijeku bit će otvoren, imat ćemo gledatelje. Kazna je 10.000 eura, hiljadu gledatelja manje i dvije godine uslovne kazne. Uistinu smo sretni i zahvalni, ovo je velika pobjeda HNS-a i svih naših navijača. HNS se uistinu bori protiv svih vrsta diskriminacije i rasizma. Ovaj smo put to pokazali. Hvala pravnom timu, koji je radio na objašnjenju prema UEFA-i. Bilo je to na dosta stranica", rekao je Kustić.