Zaustavio se na kiši
85

Hrvatski reprezentativac rođen u Zenici prevezao staricu do bolnice, njena kćerka objavila divnu priču

H. H.
Ante Budimir i Mari Carmen Sierra Castill (Foto: Instagram)
Ante Budimir i Mari Carmen Sierra Castill (Foto: Instagram)
Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir (31) napravio je veliki gest koji je privukao mnogo pažnje nakon što je jednu stariju gospođu prevezao u bolnicu u Španiji.

On je pomogao starijoj ženi oboljeloj od raka dojke da stigne na vrijeme u bolnicu na sjeveru Španije, a priču je objavila njena kćerka, koja se javno, putem Instagrama, zahvalila Osasuni što u klub dovodi "dobre ljude, a ne zvijezde".

Mari Carmen Sierra Castillo rođena je prije 78 godina u Carcastillu, mjestu s 2.455 stanovnika. Ondje je živjela 45 godina, no zbog zdravstvenih problema morala se odseliti u 70 kilometara udaljeni grad Pamplonu. Mari Carmen redovno odlazi u bolnicu na odjel onkologije zbog raka dojke, koji joj je otkriven prije 32 godine.

Kako bi stigla na vrijeme koristi se taksijem, ali tog jutra taksi se nikako nije pojavljivao. Vrijeme je prolazilo, kiša sve jače pljuštala, kada je ugledala 190 centimetra visokog mladića koji joj se učinio poznatim.

Mladić je bio Ante Budimir, reprezentativac Hrvatske i napadač Osasune. Nakon kratkog ugodnog razgovora shvatili su da su susjedi. Budimir se ponudio odvesti je svojim automobilom na pregled u bolnicu.

Mari Carmen vratila kući, ispričala je šta se dogodilo svojoj kćeri Myriam, koja je odlučila podijeliti priču putem društvenih mreža.

"Mislim da nikad nisam podijelila nešto intimno i vezano za porodicu preko društvenih mreža. Ne znam ni sama zašto ovo sada radim, možda zbog suzbijanja straha, da se isplačem ili naprosto izbacim iz sebe sve što osjećam", napisala je Myriam na Instagramu.

"Ova priča s Budimirom je istinita. Svaka čast Osasuni što dovodi dobre ljude, a ne zvijezde", dodala je.

Objavila je i crteže koje je sama izradila i putem kojih je zahvalila svima koji brinu o njenoj bolesnoj majci, a ova priča završila je na naslovnicama brojnih svjetskih medija.

Budimir je inače rođen u Zenici, ali nastupa za reprezentaciju Hrvatske za koju je na 17 utakmica postigao jedan gol.