Nogomet
0

Hrvatski predsjednik o odluci UEFA-e

FENA
Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, komentirajući u izjavi za novinare odluku Izvršnog odbora UEFA-e, koji je danas u Cardiffu domaćinstvo Europskog nogometnog prvenstva 2012. godine dodijelilo Poljskoj i Ukrajini, kazao je kako je očigledno ova odluka rezultirala shodno zakonu velikih brojeva.

"Dovoljno je samo znati koliko Hrvatska ima stanovnika i koliko bi se to moglo reflektirati na ono gdje se skuplja novac, od televizije do prodaje ulaznica. Nas je malo dok ove dvije zemlje spadaju među najveće zemlje u Europi" - kazao je predsjednik Mesić.

Prema njegovim riječima odluci Izvršnog odbora UEFE presudila je i politička strana obzirom da je, kako je rekao "jedna zemlja u Europskoj uniji dok druga želi ući u europske integracije".

"Na jednoj strani imate Poljsku koja je u Europskoj uniji, a na drugoj imate Ukrajinu koja želi ući u euroatlantske integracije pa je vjerojatno i politika odigrala svoju ulogu", zaključio je hrvatski predsjednik.

Na upit novinara treba li se Hrvatska ponovno kandidirati za domaćinstvo Europskog nogometnog prvenstva 2016 godine predsjednik Mesić je odgovorio pozitivno ali, kako je kazao "u toj kampanji on osobno neće puno sudjelovati".

  • Zoran Cvrk (projekt menadžer hrvatsko-mađarske kandidature): "Rezultati su takvi kakvi jesu. Razočaranje postoji, no moramo dalje."
  • Robert Prosinelki (član stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije): "Ovo je doista veliko iznenađenje. Prije izbora Italija je slovila kao lagani favorit ispred Hrvatske i Mađarske, a na kraju su pobijedili Poljska i Ukrajina. Teško mi je sada reći što je presudilo."

  • Aljoša Asanović (član stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije): "Čitava naša delegacija nadala se da ćemo dobiti EP. Možda ipak nismo dovoljno lobirali. Teško je reći što je odlučilo, no treba podsjetiti da je Ukrajinac Surkis član Izvršnog odbora, i premda on nije mogao glasovati vjerojatno je imao veliki utjecaj na odluku članova Izvršnog odbora".