Nepromišljen potez
121

Hrvatski nogometaš na terenu brutalno ubio kokoš pa se opravdao da nije namjerno

K. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Na utakmici Jelengrada i Jasenovca u okviru 2. ŽNL Sisačko-moslavačke županije desila se jedna nesvakidašnja scena s obzirom na to da je jedan nogometaš u toku utakmice usmrtio kokoš koja je utrčala u teren.

Igrači domaće ekipe upisali su pobjedu rezultatom 8:1, ali ubjedljiva pobjeda Jelengrada ostaja je u sjeni nesmotrenog poteza 23-godišnjeg Ivana Gazdeka koji je u toku utakmice zamahnuo nogom i usmrtio kokoš koja je utrčala u teren.

Iako se u video klipu jasno vidi namjera da životinji nanese povrede, ovaj nogometaš je u izjavi za 24sata rekao da je slučajno udario kokoš.

"Vjerujte da nije bilo namjerno, rezultat je bio osjetljiv i nervoza je bila prisutna. Imali smo čak i svađu na poluvremenu, a kokoši nam stalno ulaze na teren i utakmica se prekida. Teren zna biti pun izmeta, a to su nehigijenski uslovi za igranje. Trčao sam prema njima kako bi ih otjerao, zamanuo sam nogom i jednu slučajno usmrtio. Jeb*ga", kazao je Gazdek.

Nakon što je ubio kokoš, ovaj igrač ju je bacio preko ograde, zbog čega je dobio direktan crveni karton. Kako je dalje rekao, vlasnik kokoši se nije naljutio pa mu je Gazdek kupio novu kokoš, a iz kluba su istakli da neće dodatno kažnjavati svog igrača.

Također, Gazdek je na kraju dodao da je veliki ljubitelj životinja i da se nada kako ga javnost neće osuditi. Nakon onog što je i na koji način uradio, njegova posljednja želja u ovom intervju će se teško ispuniti. Video klip ovog poteza možete pogledati OVDJE.